5 tips om uw elektronica koel te houden deze zomer

Elektronica Cool

Het is eindelijk zomer. Nu de dagen warmer worden, moet u ervoor zorgen dat uw computer en andere elektronische gadgets lekker koel blijven. Het kopen van elektronische gadgets is geen gemakkelijke taak. Een beetje planning kan u niet alleen helpen de beste gadgets te kopen, maar ook geld besparen. Extreme hitte kan uw dure speelgoed beschadigen. Tuurlijk, er zijn een miljoen coole elektronica en technische gadgets die er zijn. Maar wij hebben ons onderzoek gedaan, en deze elektronische gadgets zijn de beste van het beste. Dus houd deze vijf tips in gedachten terwijl je door de zomermaanden gaat:

1. Zorg voor luchtstroom

Geef uw apparatuur een beetje ademruimte. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rond uw apparaten – ongeveer 2-3 centimeter, en zorg ervoor dat de ventilatieopeningen vrij zijn en dat er geen losse voorwerpen zijn die de luchtstroom rond uw elektronische apparaten kunnen belemmeren.
De meeste printers, computers, routers en andere elektronische apparaten hebben ventilatieopeningen aan de achterkant of aan de zijkant. Hierdoor kan koele lucht van voren of van opzij naar binnen worden gezogen en kan warme lucht via de achterkant of de zijkanten naar buiten worden geblazen. Als de apparatuur in een gesloten ruimte is opgeslagen, heeft de hete lucht de neiging er doorheen te stromen, waardoor het apparaat heter en heter wordt naarmate het langer draait.

2. Plaats elektronica uit de buurt van hitte

Plaats uw computer nooit bij een raam in direct zonlicht. Verplaats de computer naar een koelere en schonere plaats. U kunt hem het beste langs de luchtstroom van een ventilator of airconditioner plaatsen. U zult versteld staan hoe dit kan helpen uw apparatuur af te koelen. Hete lucht stijgt op, dus bewaar spullen in de kelder of op de begane grond als dat nodig is.

 

Elektronica

3. Stapel ze niet op

Elektronische apparaten worden al heet genoeg van zichzelf. Door ze op elkaar te stapelen worden nog hogere temperaturen geproduceerd en geleid. Houd uw apparaten gespreid en gebruik waar mogelijk planken.

4. Houd het schoon

De ventilatoren in uw computer en andere apparatuur zijn er om het apparaat koel te houden. Vuil in de vorm van stof, haren van mensen of huisdieren, enz. kunnen de ventilator vertragen en er uiteindelijk voor zorgen dat deze stopt. Gebruik een spuitbus met perslucht om het stof van al uw gadgets weg te blazen. Vergeet niet om alle ventilatieopeningen schoon en vrij te houden.

5. In geval van nood, uitschakelen

Als een van uw gadgets oververhit begint te raken en defect raakt tijdens de hete zomermaanden, schakel het dan uit en onderbreek de stroomtoevoer. Laat het apparaat afkoelen tot de behuizing niet meer heet aanvoelt en probeer het dan opnieuw te gebruiken. Zorg ervoor dat het apparaat niet op andere apparaten wordt gestapeld en houd de ruimte vrij voor een goede luchtstroom.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*